Coding Bootcamp Praha se v roce 2018 stal finalistou evropské verze soutěže Inclusive Innovation Challenge, pořádané Massachusettským technologickým institutem. 

Soutěž MIT IIC (nyní již MIT Solve) byla zahájena v roce 2015 s cílem ocenit organizace z celého světa, které využívají technologie k řešení velké výzvy naší doby - nejen vytvářet prosperitu, ale především vytvářet sdílenou prosperitu s pomocí nového pojetí budoucnosti práce v digitální éře. IIC je projektem Iniciativy MIT pro digitální ekonomiku, kterého cílem je najít a podpořit startupy a další organizace využívající technologie ke zvýšení finančních vyhlídek pro lidi s nízkými a středními příjmy. IIC podporuje podnikatele tím, že vyhledává a oceňuje taková technologická řešení, která vytvářejí větší sdílenou prosperitu již dnes.

V roce 2018, kdy byl Coding Bootcamp Praha zařazen mezi finalisty, se IIC rozšířila i do zbytku světa díky spolupráci s partnery v pěti regionech - Severní Americe, Latinské Americe, Evropě, Africe a Asii. Ceny se udělovaly v kategoriích Rozvoj dovedností a vytváření rovných příležitostí, Růst příjmů a tvorba pracovních míst, Přístup k technologiím a Finanční začleňování. Naše organizace se probojovala mezi 3 nejlepší v kategorii Rozvoj dovedností a vytváření rovných příležitostí a spolu s dalšími finalisty evropské edice se 10. září 2018 zúčastnila slavnostního předávání cen v německém Darmstadtu.

 

Rozvoj dovedností a vytváření rovných příležitostí

Coding Bootcamp Praha jako neziskový startup v oblasti vzdělávací technologie věří, že je zásadní připravit lidi na to, aby uspěli v rychle rostoucích zaměstnaneckých odvětvích, jakými jsou technologie, včetně všech typů vývoje softwaru, robotiky, umělé inteligence a obnovitelných zdrojů energie. Naším cílem je budovat a kultivovat digitální společnost tím, že pomůžeme co největšímu počtu lidí naučit se programovat. Inovativní vzdělávací model Coding Bootcamp Praha přináší nový, cenově dostupný způsob výuky programování. Naše škálovatelné řešení kombinuje to nejlepší z konceptu on-line a off-line výuky ve snaze poskytnout kvalitní vzdělání studentům bez ohledu na jejich věak, pohlaví nebo socioekonomické zázemí. Jsme pevně přesvědčeni, že všichni lidé by měli mít možnost vytvářet skvělé produkty, které zlepšují a usnadňují život všem.

Poptávka po high-tech dovednostech dlouhodobě roste. Podle nejnovějších předpovědí se očekává, že rozdíl mezi poptávkou a nabídkou dosáhne půl milionu. Současně mileniálové uvádějí nepoměr mezi svými dovednostmi a dovednostmi, které se očekávají v jejich současném nebo vytouženém zaměstnání. Tento nepoměr v dovednostech však ovlivňuje všechny vrstvy společnosti, od produktivity a efektivity podniků až po současný a budoucí blahobyt mladých lidí. V době, kdy se tento průmysl snaží dosáhnout vyspělosti a zároveň držet krok s převratnými změnami, je více než kdy jindy důležité dostupné celoživotní vzdělávání a odborná příprava.